Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o kuchařku Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři

10.04. - 16.04. 2017 | Aktuální soutěže
Sapík a Babica

















Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent.

Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem.
Jaroslav Sapík
, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně domai v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci.
Jiří Babica
je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“ Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací.

Chlebová rajčatová studená polévka (Babica)

5 větších zralých rajčatSapík Babica -  Chlebová rajčatová studená polévka
1 okurka salátová
1 zelená paprika
1 velká bílá cibule
6 plátků toastového chleba
400 ml rajčatové šťávy
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 stroužky česneku, sůl, pepř
bílý chléb na krutony
         
Toasty nakrájíme a zalijeme rajčatovou šťávou. Rajčata nařízneme na bubáku, spaříme, oloupeme, nakrájíme a dáme k toastům. Přidáme česnek, 2 lžíce olivového oleje, ocet a cukr.
Okurku, papriku a cibuli očistíme. Polovinu zeleniny nakrájíme nahrubo a dáme k toastům. Druhou část pokrájíme na menší čtverečky, které použijeme do polévky jako vložku. Polévku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a necháme pořádně vychladit. Na oleji osmahneme nakrájený chleba na krutony.
Polévku nalijeme do vychlazeného talíře. Posypeme pokrájenou cibulí, paprikou a okurkou, přisypeme chlebové krutony a zelenou petrželku a pokapeme olivovým olejem. Kdo chce, může si přidat tabasco.

Pravidla soutěže:
Soutěž o kuchařku Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři probíhá od pondělí
10. dubna do neděle 16. dubna 2017.    Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.


3 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají kuchařku Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři.

Vyhodnocení soutěže proběhne dne 17. dubna 2017 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Vstupenky budou výhercům odeslány v den ukončení soutěže na adresu uvedenou u nás v registraci.


Nápovědu hledejte na stránkách vydavatelství Eminent
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !