Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o balíčky Lahodně smetanových tavených sýrů Apetito

3.02. - 9.02. 2014 | Aktuální soutěže
Tavené sýry jsou součástí našich rodinných snídaní již řadu let. Ani jejich velká obliba a dlouhá tradice je však nedokázaly zbavit celé řady nejasností, dezinformací a mýtů. Ve skutečnosti jsou kvalitní a plnohodnotnou moderní potravinou, která vychází vstříc potřebám dnešní doby a může být součástí vyváženého jídelníčku každého z nás.

Je tavený sýr kvalitní?

Základní surovinou pro výrobu tavených sýrů může být dnes pouze kvalitní přírodní tvrdý sýr s odpovídajícím prozráním. Při výrobě je kladen důraz na bezpečnost a zdravotní nezávadnost surovin. Ty jsou neustále kontrolovány. Pokud nesplňují přísné kvalitativní normy, nemohou být do tavených sýrů vůbec použity. Kromě tvrdých sýrů jsou dalšími důležitými surovinami při výrobě tavených sýrů Apetito například mléko, máslo či smetana, která pochází ze Sedlčan.

Tavený sýr jako vhodný zdroj vápníku?

Mléko a mléčné výrobky jsou všeobecně považovány za nejvhodnější zdroj vápníku. Tavené sýry, které obsahují mléko, tvrdé sýry a smetanu, jsou rovněž jeho bohatou zásobárnou. „Ve 100 gramech tvrdého sýra je 1000 mg vápníku, ve stejném množství taveného sýru je to 600 mg a pro srovnání - bílý jogurt obsahuje 150 mg vápníku,“ uvádí nutriční terapeutka z Fakultní nemocnice v Motole Lucie Růžičková. Biologická využitelnost vápníku pocházejícího z tavených sýrů je sice mírně nižší než u mléka a fermentovaných mléčných výrobků, avšak zůstává stále významně vyšší než u rostlinných zdrojů.
Mazaná rodinka - sýr Apetito

Mazaná rodinka

Pokud máte ohledně taveného sýra více otázek, například díky čemu jej lze tak snadno roztírat, jak je možné, že vydrží při pokojové teplotě mimo lednici nebo byste rádi zjistili, jak je to s  tavicími solemi, pak i pro vás vznikla webová stránka www.mazanarodinka.cz. Kromě zajímavých informací, receptů a zábavy se můžete prostřednictvím formuláře obrátit na odborníky v daném tématu. Zkusit můžete také facebookový profil Mazaná rodinka.

Pravidla soutěže:
Soutěž o balíčky Lahodně smetanových tavených sýrů Apetito probíhá od pondělí 3. února 2014 do neděle 9. února 2014.

Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné údaje.

10 z vás, kdo splní pravidla soutěže, získá balíček Lahodně smetanových tavených sýrů Apetito.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 10. února 2014 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 10. března 2014 poštou na adresu uvedenou v registraci.

Nápovědu k soutěžní otázce najdete na stránkách www.mazanarodinka.cz
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !