SOUTĚŽ o tři knihy z edice Klobouk dolů - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o tři knihy z edice Klobouk dolů - www.chrudimka.cz

Neil Young - Special Deluxe
VZPOMÍNKY NA ŽIVOT A AUTA

Legenda rockové folkové a country hudby Neil Young vzpomíná na své dětství v Kanadě hudební vlivy rodinu muzikantský život a také na jednu ze svých největších vášní na auta. Ze všech aut které Young kdy vlastnil a řídil měl vždy nejraději precizně vyrobené veterány.

Autobiografii Special Deluxe autor sám ilustroval a vzniklo tak výjimečné dílo proud vzpomínek obrazů a názorů jednoho z nejoriginálnějších umělců naší doby. Kniha volně navazuje na úspěšnou Youngovu prvotinu Hipíkovy sny.

Kniha je podobně jako Youngova hudba jedinečná a upřímná. Přináší zvláštně namíchanou směs lyriky vtipu a napětí.

Eric Clapton: Motherless Child Biografie
Biografie Motherless Child vykresluje Erika Claptona jako jednoho z nejvlivnějších umělců své generace živoucí hudební legendu a jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Obsahuje dosud nepublikované detaily z jeho komplikovaného ale fascinujícího života posbírané od blízkých přátel a spolupracovníků.

Kniha sleduje Claptonovu více než padesátiletou kariéru od začátků ve skupině Yardbirds přes spolupráci s Johnem Mayallem slávu superskupiny Cream kapel Blind Faith a Derek and the Dominos až po sólovou kariéru.

Clapton se vždy viděl jako osamělý hráč blues muž s kytarou proti celému světu. Blues pro něj zůstávalo konstantou jádrem ze kterého vycházel. Právě on byl vyvolený pokračovat v tradici hudby starých bluesmanů z delty Mississippi.

Paul Scott se zaměřuje také na Claptonův soukromý život kde se jeho mimořádný talent prolínal s nepochopitelnou sebedestrukcí. Nikdy se netajil problémy s drogami a alkoholem ani svým bohémským životem který ho několikrát zavedl až na hranu smrti.

Bez občasných osobních pádů by ale nikdy nemohl vystoupat na hudební Olymp a získat si uznání milionů fanoušků po celém světě. Jeho příběh lze tedy také číst jako dlouhou ale úspěšnou cestu ke střízlivosti vykoupení a konečně i ke štěstí.

Motherless Child doplněná fotografiemi je nezbytným kusem pro každého Claptonova fanouška.

Lou Reed: Waiting for the Man Život a hudba
Doplněné a kompletně revidované vydání jedinečné Reedovy biografie nabízí ucelený a zároveň detailní pohled na jeho hudbu a život. Sám Reed knihu označil za nejlepší biografii která o něm kdy vznikla.

Waiting For The Man vykresluje jednu z vůdčích osobností alternativní hudby rockovou ikonu která skrze své kontroverzní texty a typický garážový zvuk ovlivnila celé další směřování rockové hudební scény. Už v éře hippies vystupoval s nekompromisní až mystickou uzavřeností a odtažitostí. Jeho nezaměnitelný styl se pokoušely napodobit generace následovníků. Značně ovlivnil také český underground několikrát navštívil ČR a přátelil se s Václavem Havlem. Kniha sleduje celý Reedův život od úplných začátků ve skupině Velvet Underground přes více než 40letou sólovou dráhu během které vystřídal nespočet různých poloh a zapsal se do historie jako jeden z nejoriginálnějších a těžko zařaditelných umělců.

Chcete-li vyhrát jednu ze tří knih z edice Klobouk dolů odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 2.4.2018

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace