SOUTĚŽ o dvě fotoknihy z nakladatelství Zoner Press - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o dvě fotoknihy z nakladatelství Zoner Press - www.chrudimka.cz

Portrét Headshot
K vyfocení dobrého Headshotu tedy portrétu zaměřujícího se na obličej modelu potřebujete několik věcí. Správné osvětlení a správnou techniku správnou pózu vhodnou pro fotografovaného člověka a hlavně výraz který posune vaše snímky z úrovně pasovek do profesionálních výšin. Peter Hurley vám ve své knize pomůže se všemi těmito aspekty perfektní fotografie headshotu.

V první části vám bez okolků prozradí vše co se týká techniky. Přesné rozestavení světel přesné ohniskové vzdálenosti i expoziční nastavení fotoaparátu. Peter nemusí nic skrývat. Za svou kariéru nafotil více než 10 000 portrétních snímků a ví že technická část je jen první krůček k dobrému snímku.

V další části se zaměřuje na to jak fotit různé typy lidí. Víte jak nasvítit a postavit někoho s křivým nosem tak aby nos vypadal na fotografii rovně? Víte jak pootočit člověka který má každé oko jinak velké tak aby ve výsledku působila obě stejně? Víte jak správně složit ženě vlasy aby byl její účes vidět ale její tvář stále hrála na snímku prim? Peter vám na všechny otázky odpoví.

V poslední části knihy pak přichází na lámání chleba. Poslední kapitoly jsou jen o tom jak komunikovat s modelem jak s klienty pracovat tak abyste z nich dostali výraz který žádný fotograf před vámi ještě nezachytil. Cílem je udělat fotografie které podtrhnou jejich osobnost zachytit na fotografii je a jejich emoce. A získat z fotografovaného upřímný výraz není vůbec tak snadné jak se může zdát. Ti z vás kteří portrét fotografují častěji vědí o čem mluvím. Peter se s vámi podělí o postupy a dokonce i konkrétní fráze které u fotografování používá on.

Kniha Portrét Headshot je manuál pro každého portrétního fotografa který to s focením myslí vážně.

Jeden blesk!
Žijeme v době kdy i ty nejmenší blesky v sobě skrývají ohromnou sílu. Je až k neuvěření jak může zařízení které snadno schováte do fotobrašny nebo i kapsy u bundy a na jehož napájení stačí několik tužkových baterií pozitivně ovlivnit vaše fotografie… tedy pokud víte jak s ním správně pracovat.

Fotografování s bleskem rozděluje fotografickou komunitu na dva tábory. Jedni ho nenávidí druzí milují. Pokud jej milujete kniha Jeden blesk! je přesně pro vás. Pokud nenávidíte zkuste ochutnat zakázané ovoce. Myslím že se nám podaří vás konvertovat.

Někteří lidé nedají dopustit na fotografování v přirozeném světle protože pokud je u snímku použit blesk je to přece vždycky poznat. Vsadím se s vámi že u některých fotografií z knihy Jeden blesk! od německého autora Tilo Gockela to nepoznáte. Ale použití blesku k posílení a vylepšení přirozeného světla je jen jedna strana mince. Blesk vám totiž umožní dosáhnout takových snímků které byste s přirozeným světlem nikdy neměli šanci vyfotografovat.

V první části autor vysvětluje pojmy spojené s technikou různými druhy svícení a vysvětluje také faktory které mají na světlo a jeho vlastnosti dopad. Následuje 26 praktických ukázek seminářů zaměřených na fotografování různých objektů v rozličných podmínkách. Od fotografií jídla a produktu až po portréty. V nich autor nejenže popisuje jak při svícení té které scény postupovat přidává také diagramy svícení a ukázkové fotografie. Umožní vám také nahlédnout pod pokličku následných úprav v počítači.

Díky této knize se naučíte:

pracovat s jedním bleskem
jak funguje světlo ve fotografii
využívat modifikátorů a budete vědět jak ovlivní záblesk
kombinovat přirozené a umělé světlo
osvětlovat složité scény a objekty jediným světlem
a mnoho dalšího.

Chcete-li vyhrát jednu ze dvou fotoknih z nakladatelství Zoner Press odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 15.2.2018

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace