SOUTĚŽ o turistického průvodce - THAJSKO z řady Rough Guides - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o turistického průvodce - THAJSKO z řady Rough Guides - www.chrudimka.cz

Průvodce Thajskem zemí úsměvů a exotiky.

Thajsko je díky svým přátelským a mírumilovným obyvatelům často nazýváno emí úsměvů. Je významnou cestovní křižovatkou jihovýchodní Asie kde naleznou vhodné zázemí jak baťůžkáři tak milovníci komfortu. V nepřeberném množství neformálních ?hippie hostelů rodinných vilek i pětihvězdičkových paláců nabízejících tradiční thajské masáže a lázeňské procedury si jistě každý vybere podle svého vkusu.

Většina turistů začíná svou cestu v Bangkoku nejpestřejším a nejdynamičtějším hlavním město v jihovýchodní Asii které stojí za výlet do Thajska samo o sobě. Země je plná zajímavostí a atrakcí k nimž patří starobylé buddhistické kláštery rozvaliny dávných měst i zcela současná nabídka místních festivalů plovoucích trhů a tanečních párty pod širým nebem.

Thajsko je také zemí přírody a dobrodružství. Příznivci vodních sportů zde naleznou množství pláží a malých tropických ostrůvků kde si mohou půjčit lodě anebo se potápět k nedotčeným korálovým útesům. Milovníky přírody určitě nadchnou husté pralesy plné exotických živočichů i květin. Koupání pod vodopádem v džungli kvetoucích orchidejí se zcela jistě stane nezapomenutelným zážitkem z dovolené.

Nový průvodce Thajsko obsahuje osm místopisných kapitol které postupují od hlavního města Bangkoku na sever k hranici s Laosem a Myanmarem. Poté se průvodce obrací směrem na daleký jih lemující Thajský záliv. V úvodu jsou popsány největší zajímavosti na něž navazují základní informace. Zde se zájemci dozví vše podstatné o cestě do Thajska a po Thajsku o možnostech ubytování i stravování a další turistické infrastruktuře. U jednotlivých podniků a cestovních kanceláří jsou uvedena aktuální telefonní čísla webové stránky a často i krátké recenze. Závěrečná část průvodce nazvaná Souvislosti se věnuje historii přírodě a kultuře. Na pěti stránkách se zájemci rovněž seznámí s thajským jazykem jeho výslovností a mohou se naučit nejpoužívanější slovíčka a fráze všednodenního života. Průvodce doprovázejí nádherné fotografie přehledné mapy a propojené odkazy.

Z prestižní britské řady Rough Guides.

Chcete-li vyhrát turistického průvodce z řady Rough Guides - THAJSKO odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 30.12.2017

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace