SOUTĚŽ o tři foto knihy z nakladatelství Zoner Press - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o tři foto knihy z nakladatelství Zoner Press - www.chrudimka.cz

50 cest ke kreativní fotografii

Pokud existují tři věci které posunou vaše fotografování jsou to: kompozice kompozice a kompozice.

Bylo by možné to říci i jinak třemi slovy na K: kreativní kompozice kámo. To třetí slovíčko kámo je možné dle libosti nahradit jiným vaší přirozenosti bližším třeba kapišto? apod. Michael Freeman ve své nejnovější knize zúročil mnoho let své fotografické i pedagogické praxe a spolupráce s řadou vydavatelství prestižních časopisů i publikací. Staví před fotografa zásadní otázku: Jak jste spokojen se svými fotografiemi? Chcete se posunout dál? A odpovídá na ni jasně a konkrétně: Jde to ale musíte probudit svoji kreativitu.

Fotografující majitelé fotoaparátů jsou velmi často sváděni vějičkami typu: Tři rady nebo pět deset... které hned a výrazně vylepší vaše fotografie. Tak jako neexistují žádné úžasné a 100% návody na rychlé zhubnutí zbohatnutí nebo naučení se několika cizím jazykům neexistuje ani žádný instantní návod na dobrou fotografii. Existuje ale několik cest jak se naučit fotografovat lépe.

Michael Freeman těch cest ukazuje 50. Jde o způsoby jak probudit vlastní kreativitu a jak se naučit s ní pracovat. Kreativita není něco co bylo někomu dáno a jinému odepřeno. Je však zapotřebí ji v sobě hledat a objevovat. Je možné naučit se pravidlo třetin a potom čekat až se fotografie zlepší. Freemanova kniha 50 cest ke kreativní fotografii není seznamem několika pravidel a neobsahuje ani zázračné pilulky proti špatným fotografiím. Je to praktický bezpečný a zasvěcený průvodce na cestě ke kreativní fotografii.

To nejlepší z Digitální fotografie

Více než 200 užitečných a srozumitelných tipů a rad pro každého fotografa - to je obsah této knihy.

Scott Kelby je nejprodávanějším autorem knih o digitální fotografii již několik let v řadě. Mezi jeho velmi úspěšnými knihami vyniká knižní řada Digitální fotografie. První kniha v této řadě se okamžitě stala bestsellerem: nejen kvůli jménu autora nebo vzhledem k zaměření ale čtenáři ocenili především způsob jakým Scott Kelby tuto knihu pojal. On sám k tomu říká: Představte si že si spolu vyjdeme něco vyfotit. A vy se mě zeptáte jak vyfotit tady tu květinu aby bylo pozadí rozmazané. Nebudu vám povídat o hloubce ostrosti a rozptylovém kroužku a podobné technické věci. Řeknu vám co a jak máte na fotoaparátu nastavit a jak fotografovat abyste udělali přesně takový snímek jaký jste si přáli.

Knižní řadu Digitální fotografie tvoří dnes již celkem 5 publikací. Z nich Scott Kelby vybral to nejzajímavější doplnil o některé nové věci a vydal jako unikátní kompilaci pod názvem To nejlepší z Digitální fotografie. Zahrnul do ní tipy a postupy pro práci s bleskem kapitolu toho nejdůležitějšího o objektivech rady jak fotografovat skutečně ostře základy pro práci ve studiu fotografování portrétů svateb sportu najdete zde množství užitečných doporučení pro fotografování krajiny přírody na cestách a mnoho dalších. Závěrečná kapitola obsahuje fotorecepty: 18 fotografií se stručným popisem a vyzdvižením toho co je na ní zajímavé a především s eceptem na to jak takovou fotografii vytvořit.

Photoshop a Lightroom - kreativní obrazové styly pro profesionální vzhled fotografií

Styly které přivedou vaše fotografie na výsluní.

Photoshop a Lightroom - dvě aplikace používané pro práci s fotografiemi většinou profesionálních a zkušených fotografů na celém světě. Aplikace které nejenže definují standardy pro zpracování fotografií ale současně usměrňují také způsob jak se tyto úpravy provádějí. Publikace německého fotografa designéra a retušéra tvořícího pod přezdívkou DomQuichotte ukazuje právě tento moderní způsob práce v obou programech. Je na jedné straně důležité pracovat s fotografiemi efektivně ale současně si udržovat i určitou kontinuitu a konzistenci ve stylu své práce. Fotografie budou vidět mezi masou ostatních pokud budou mít vlastní styl obrazový vzhled nebo look.

Většina knihy se po základním stručném a přehledném úvodu do práce ve Photoshopu a Lightroomu je určen pro ty uživatele kteří se ještě potřebují s prostředím a možnostmi obou aplikací lépe seznámit věnuje práci s přednastaveními Lightroom a akcemi Photoshop. Autor vysvětluje a předvádí jak s přednastaveními i akcemi pracovat jak je vytvářet a modifikovat. Ukazuje jak se tyto silné nástroje podílejí na vytváření vlastního vzhledu úprav snímků a vedou k vytvoření vlastního a charakteristického stylu.

Hlavní náplní knihy jsou však příklady obrazových stylů. V šesti částech věnovaných postupně portrétu a beauty módě životnímu stylu vintage erotice a speciálním efektům představuje autor vždy na několika fotografiích celkem více než 400 obrazových stylů - do detailu popsaných nastaveních jednotlivých pracovních nástrojů pro Lightroom nebo pro Photoshop. Zajímavým a pro řadu uživatelů cenným doplňkem je přehled obrazových stylů a autorovo doporučení na jaké fotografické žánry a použití fotografií je vhodné určitý obrazový vzhled aplikovat.

Kniha je vhodná pro všechny uživatele Photoshopu a Lightroomu kteří chtějí vyzkoušet nové a zajímavé úpravy snímků případně hledají inspiraci pro vytváření svého vlastního obrazového stylu.

Chcete-li vyhrát jednu ze tří knih z nakladatelství Zoner Press odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 3.11.2017

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace