SOUTĚŽ o turistického průvodce - ISLAND z řady Rough Guides - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o turistického průvodce - ISLAND z řady Rough Guides - www.chrudimka.cz

Island pohádkově krásná země jejíž turistický ruch prudce roste

Island sice není sice vyhledávaným cílem milovníků spalujícího slunce a horkých pláží ale nabízí jedinečné atrakce velmi vzácné na celém světě. Navíc jsou tyto ohromné přírodní útvary jen minimálně dotčené člověkem což z nich dělá monumenty před nimiž se tají dech. Když si pak ještě uvědomíte že v tomto ledovém království stojíte jen kousek od polárního kruhu celé to pohádkové kouzlo se ještě znásobí.

Na Islandu žije necelých 323 000 obyvatel z toho dvě třetiny přímo v hlavním městě Reykjavíku. To znamená že budete-li chtít procestovat a prozkoumat celou zemi můžete jet hodiny a hodiny a nenarazíte na jediného člověka. Pokud pojedete po Okružní silnici dobré značení vás zavede k největším islandským atrakcím k obrovským hučícím vodopádům ohromným ledovcům anebo k sopkám které nikdy nespí. Můžete ale také třeba využít služeb některé z turistických kanceláří a zaplatit si výlet na moře s pozorováním velryb a papuchalků anebo přímo do nitra ledovce.

Dobrodružství a adrenalin turistů samotářů jistě umocní i fakt že desítky kilometrů na své trase nemusí narazit ani na jediný obchod jediný přístřešek k přenocování a při zhoršeném počasí bývají dokonce uzavřeny některé cesty.

Průvodce nabízí seznamy turistických kanceláří které vám pomohou najít výlety přímo na míru. Samozřejmostí jsou výčty ubytovacích a stravovacích zařízení možnosti zábavy a nabídka největších zajímavostí. Samotného průvodce doplňují praktické informace stručná historie země popis islandských ság anebo stručný slovníček. A nechybí ani spousta barevných fotografií a praktických podrobných map.

Z prestižní britské řady Rough Guides.

Chcete-li vyhrát turistického průvodce z řady Rough Guides - ISLAND odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 19.7.2017

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace