SOUTĚŽ o tři původní české detektivky z nakladatelství MOBA - www.Chrudimka.cz

SOUTĚŽ o tři původní české detektivky z nakladatelství MOBA - www.Chrudimka.cz

Smrt papaláše

Detektivní příběh se odehrává v redakci deníku Rolnické listy v době tuhé politické normalizace. Pod schodištěm z redakce do sazárny je jednoho rána nalezen mrtvý plukovník Státní bezpečnosti přítel šéfredaktora. Případu se ujímají kriminalisté ale záhy jim ho odebírá Státní bezpečnost. Když se však s objasňováním plukovníkovy smrti nedokáží pohnout z místa mordparta se vrací navzdory tomu že jí šéfuje kriminalista s politickým škraloupem zroku 1968. Došlo v redakci k vraždě anebo to byla jen nešťastná náhoda? A koho kryje vedoucí noční redakční směny? Dělá to jenom proto že byl kritický večer v redakci opilý?

Písecká četnická pátračka

Autor Ladislav Beran emeritní komisař kriminální služby se prostřednictvím skutečných kriminálních případů které písecká četnická pátrací stanice v té době vyšetřovala vrací do třicátých let minulého století. Opět se setkáváme se štábním kapitánem Votrubou štábními strážmistry Kubíkem a Hřebejkem a dalšími členy písecké četnické pátračky. Autor vyhledává materiály k případům v archivech a v dobovém tisku aby je pak převedl do povídkové čtivé formy.

Smrt z minulosti

Další případ soukromého detektiva Stanislava Berky kdysi šéfa jihomoravské krajské mordparty začíná objevením bizarně zavražděné ženy bývalé prokurátorky v brněnské Kamenné kolonii. Případ vyšetřuje krajská kriminálka vedená majorem Motlem který si však brzy zve svého přítele Berku na pomoc. Ukazuje se totiž že vražda ženy zvané Kamenná prokurátorka má souvislost s případem který Berka s Motlem řešili před lety. Tehdy sice jednoznačně určili pachatele dvojnásobné loupežné vraždy Státní bezpečnost jim však znemožnila objasnit celé pozadí případu...

Chcete-li vyhrát jednu ze tří původních českých detektivek z nakladatelství MOBA odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 23.10.2015

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace