Devizou Plzeňského kraje je jedinečný kraj Chodska známý osobitým folklorem a atmosférou. Také kuchyně na Chodsku je odlišná. Nejznámější jídlo Chodska se podává hlavně o poutích a posvíceních. Většina typicky chodských jídel je ale prostá a vychází z nejlevnějších surovin. Ochutnat na Chodsku můžete jídla z brambor, která jsou známa pod místními názvy jako báč, toč nebo bacán. Více o Chodsku a chodské gastronomii se dozvíte v nové publikaci Chodsko, která bude k dispozici na mezinárodním veletrhu ITEP 2012. Ten se chystá od 20. do 22. září v Plzni v hale Lokomotivy. Informace naleznete na turistickém portále Plzeňského kraje www.turisturaj.cz.
Soutěž probíhá od 27. srpna - 5. září 2012. Soutěže se smí zúčastnit pouze obyvatelé České republiky - zaslání výher do zahraničí není možné.
Datum ukončení soutěže: 5.9.2012
Kategorie: Ostatní