Vyhrajte vinařský skvost

Vyhrajte vinařský skvost

Máte rádi ledová a slámová vína - přírodně sladká vína, v nichž se díky vysoké cukernatosti hroznů zvyšuje koncentrace aromatických látek. Díky tomu vína voní a chutnají mnohem plněji a lahodněji než běžná přívlastková vína v kategoriích kabinet či pozdní sběr. Vysoká cukernatost se získává například tím, že se hrozny na vinicích nechají přejít mrazem (ledová vína) či se po sběru suší na slámě (slámová vína).
"Tímto způsobem vznikají unikátní vinařské skvosty, které samozřejmě nejsou určené pro běžné pití, ale díky své komplexnosti a harmonické chuti jsou určené především do gastronomie. Ale hodí se i na nejrůznější rodinné slavnosti a skvěle chutnají třeba k dezertům," vysvětluje Ing. Jan Stávek, PhD., hlavní technolog společnosti Vinné sklepy Roztoky, která letos představuje novou řadu "Gold edition". Unikátní ledová a slámová vína pocházejí z vyhlášených vinic v okolí obce Novosedly a dlouhé zrání jim dodalo komplexnost a harmonickou vyváženost.

Z bílých vín obsahuje řada Gold edition dva ryzlinky

Ryzlink vlašský v kategorii výběr z cibéb z roku 2007, který zaujme plnou chutí přezrálého ovoce a medu
Ryzlink vlašský s přívlastkem ledové víno (sklízení a lisování probíhalo při teplotě osmi stupňů pod nulou), v jehož vůni i chuti je možné objevit tóny broskví či tropického ovoce, a které se hodí například k pokrmům z foie gras či ke sladkým dezertům.


Zřejmě největším unikátem "Gold edition" je "slámové víno" Frankovka z ročníku 2009 s vůní kandovaného ovoce a mimořádně elegantní chutí, v níž se snoubí medová sladkost s rafinovanou kyselinou. "Hrozny zrály čtyři měsíce na slaměných rohožích a víno je vhodné především k čokoládovým dezertům či pikantním sýrům," vysvětluje Jan Stávek. Jediným mladším vínem v této sérii je pak Pálava výběr z bobulí 2011, která byla sklízena na konci loňského teplého podzimu. A protože z každého hroznu byl vylisován pouze jeden decilitr moštu, i tentokrát na vás čeká velmi zajímavé, aromatické víno.

Ledová a slámová vína jsou v nabídce obchodních řetězců a jejich cena se bude pohybovat kolem 420 korun za objem 0,375 litru. Výběr z cibéb prodává Kaufland a cena půllitrové láhve činí 350 korun.

Tři z vás máte možnost vyhrát Ryzlink vlašský výběr z cibéb.

Více informací najdete na www.vinnesklepy.cz

Soutěž probíhá od 27. května do 3. června 2012.

 

Datum ukončení soutěže: 3.6.2012

Kategorie: Zdraví & hubnutí & potraviny


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace