Osvěžte se ledovým čajen

Osvěžte se ledovým čajen

Vychutnejte si svoji chvilku s čaji Pickwick i v létě! Ovocné i zelené čaje Pickwick jsou výborné jak klasicky připravené, tak i jako základ osvěžujících letních koktejlů. Ledový čaj je ideálním nápojem pro dodržování zdravého pitného režimu a příjemně osvěží v horkém počasí.

Doporučujeme především ovocné čaje Pickwick, protože jsou bez kofeinu a díky kouskům ovoce v nich obsažených chutnají skvěle i neslazené. Tři z vás máte možnost vyhrát originální konvičku Pickwick spolu s nejlepšími příchutěmi ovocných a zelených čajů Pickwick.


Ledový čaj

Nejprve uvařte vodu a čaj jí přelijte. Na každou sklenici je vhodné počítat alespoň s jedním sáčkem čaje, příchutě si můžete libovolně kombinovat. Budete-li chtít čaj dosladit, doporučujeme vmíchat třtinový cukr nebo med, dokud je čaj ještě horký. Za tepla přidávejte také bylinky, aby pěkně rozvinuly svoji vůni. Poté čaj nechte vychladnout, případně jej můžete vlažný dát na chvíli do ledničky. Ledový čaj lze podávat ve džbánku s ledem, nebo nachladit každou sklenici zvlášť, naplnit ji přibližně do třetiny ledem a zalít vlažným čajem.

Pokud chcete ledové čaje pozvednout na úroveň koktejlů, přidejte do nich čerstvé ovoce a bylinky, zázvor nebo džus. Nejen že budou vypadat úžasně, ale také je už nemusíte vůbec doslazovat a přitom budou chutnat i dětem. Přinášíme vám tři tipy na takové okouzlující chladivé osvěžení.
Zelený čaj s citrusy

Na 4 sklenice budete potřebovat: 1 litr horké vody, 4-6 sáčků Zeleného čaje s jahodami a citronovou trávou Pickwick, přibližně 1,5 sklenice ledu, 2 citrony, 2 dcl pomerančového džusu. Sklenice naplníme zhruba do jedné třetiny ledem, přidáme citrony nakrájené na kolečka a trochu džusu. Dolijeme vychlazeným čajem a můžeme podávat.

Čajové Mojito

Na 4 sklenice budete potřebovat: 1 litr horké vody, 4 sáčky čaje Pickwick Ranní, 2 sklenice ledu, 2 limetky, hrst máty, třtinový cukr podle chuti a hmoždíř. Nejprve utřete třtinový cukr s přibližně polovinou máty, rozdrcené bylinky vyhoďte a provoněný cukr zakapejte limetkovou šťávou. Limetky rozkrájejte na měsíčky, z každého pak vymačkejte trochu šťávy předtím, než jej vhodíte do džbánku. Led nadrťte a naplňte jím džbán zhruba do jedné třetiny. Přidejte ostatní mátové lístečky a dolijte čajem. Vložte brčka, promíchejte a rozlijte do sklenic.


Ledový čaj s hroznovým vínem
Na 4 sklenice budete potřebovat: 1 litr horké vody, 6 sáčků čaje Pickwick Kouzlo ovoce Citron s grapefruitem, přibližně 1,5 sklenice ledu, limetku, citron, hrozen vína, snítku máty nebo meduňky, 2 dcl grapefruitového džusu.

Sklenice naplníme zhruba do jedné třetiny ledem, přidáme citrusy nakrájené na měsíčky, rozpůlené bobule vína, lístky bylinek a trochu grapefruitového džusu. Dolijeme vychlazeným čajem a ozdobíme lístky bylinek a malým hrozínkem.

Malinové kouzlo

Na 4 sklenice budete potřebovat: 1 litr horké vody, 6 sáčků čaje Pickwick Kouzlo ovoce Brusinky s malinami, přibližně 1, 5 sklenice ledu, limetku, maliny, snítku máty nebo meduňky, 2 dcl jablečného džusu.



Sklenice naplníme zhruba do jedné třetiny ledem, přidáme maliny, limetkovou šťávu a džus. Dolijeme vychlazeným ovocným čajem a ozdobíme lístky bylinek.


Odpověď na soutěžní otázku naleznete na http://www.pickwick.cz

 

Datum ukončení soutěže: 16.8.2011

Kategorie: Zdraví & hubnutí & potraviny


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace