Letní mlsání

Letní mlsání

Tři z vás máte nyní možnost vyhrát dárkový balíček od Douwe Egberts plný kávy a připravit si některý z mnoha výborných koktejlů.



Základem vynikajícího osvěžujícího nápoje je vždy kvalitní káva. Pro přípravu studených nápojů se díky pečlivému výběru zrn, dokonalému pražení a neustálé kontrole kvality v celém procesu zpracování ideálně hodí káva Douwe Egberts. 100 % složené z vybraných zrnek odrůdy Arabica jsou vynikající kávy Espresso a Excella. Obě jsou vhodné pro přípravu espressa, káva Excella také pro přípravu turecké či překapávané kávy.


Ledová káva Douwe Egberts
Připravte si ji, jak ji máte nejraději a nechte vychladnout v ledničce. Do sklenice vložte několik kostek ledu a zalijte vychlazenou kávou. Máte-li chuť, můžete přidat také mléko, smetanu, kokosový nebo vanilkový sirup. Vychutnejte si chvíli, na které vám záleží, s tímto chladivým osvěžením.

Kokosový sen
Na 4 sklenice budete potřebovat: 120 ml espressa, 4 kopečky kokosové nebo smetanové zmrzliny, 8 cl kokosového likéru, šlehačku a strouhaný kokos na zdobení.
Připravené espresso dáme vychladit do chladničky. Zmrzlinu, espresso a likér důkladně rozmixujeme v mixéru a nalijeme do sklenic. Nápoje podáváme ozdobené šlehačkou a strouhaným kokosem.

Ledové cappuccino
Na 4 sklenice budete potřebovat: 4 šálky espressa, 2 lžíce cukru, 8 kostek ledu, 120 ml studeného mléka. Espresso necháme pořádně vychladit a pak ho s cukrem a kostkami ledu mixujeme tak dlouho, dokud se led nerozdrtí na drobné kousky. Nalijeme do sklenic a do každé z nich přilijeme napěněné mléko. Můžeme ozdobit kakaem či skořicí.

Vanilková ledová káva
Na 4 sklenice budete potřebovat: 120 ml espressa, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, pár kapek vanilkové esence, šlehačku a čokoládu na ozdobení. Espresso vychladíme a nalijeme do sklenic, dle chuti přidáme pár kapek vanilkové esence, kopeček vanilkové zmrzliny a šlehačku. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo tenkými kousky čokolády.



Douwe Egberts Vám přeje báječné léto! Nápovědu na soutěžní otázku naleznete na http://www.douwe-egberts.cz

 

Datum ukončení soutěže: 9.8.2011

Kategorie: Zdraví & hubnutí & potraviny


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace